Blomsterfestival

facebook_iconBlomsterfestival logo m. tekst

 

 2017

Årets blomsterfestival var en stor succes

Da den første gæst for et par weekender siden betalte sin entre, var det 22. gang, at folkene bag Bangsbo Botaniske Have stod bag det velbesøgte arrangement. I år var på mange måder anderledes end de tidligere, for selv om konceptet har sin forholdsvist faste ramme, så var der tænkt i lidt utraditionelle baner. Blandt andet var der flyttet rundt på både plantehandlere og madsælgere, så disse nu var placeret henholdsvis omkring hovedstien og på græsset ved gartnerboligen.

Mange udstillere og madsælgere har efterfølgende fortalt, at de i løbet af lørdagen havde større omsætning end på begge dage sidste år. Men nu var det også en helt fantastisk lørdag med godt vejr og mange besøgende.

Siden den første Blomsterfestival så dagens lys i 1996 har det været en fast tradition, at publikum ud over et væld af blomster, præsenteres for forskellige former for musik. I år var ingen undtagelse, men alligevel var der en afvigelse: Der var i år et decideret hovednavn. Keld og Hilda Heick var en satsning, men den skulle vise sig at være pengene værd. Sceneområdet var bygget om, og det gav langt bedre forhold for optrædende og også en bedre oplevelse for publikum.

Som alle kan huske, var vejrguderne i et noget iltert humør, og mad- og plantesælgere og publikum var ret udfordrede især om søndagen. Ikke desto mindre kan bestyrelsen i Bangsbo Botaniske Have allerede nu konstatere, at festivalen også i år giver overskud. Og det er vigtigt, for det giver jo fortsat muligheder for at udvikle Haven yderligere. Det er jo det, der i første omgang driver værket.

Planlægningen af næste års Blomsterfestival er ikke gået i gang endnu. Det er trods alt for tidligt. Men mange har henvendt sig med gode idéer, og de er taget ad notam, og det vil der blive arbejdet med. Men den mest logiske konsekvens man kan drage fra i år er dog, at der skal holdes fast i at levere god kvalitet. Og det gælder både i underholdningsdelen og naturligvis også i blomsterdelen.

Blomsterfestivalen i Bangsbo er privilegeret, fordi den får så stor opbakning. Utallige sponsorer spyttede i kassen, og et væld af frivillige mødte standhaftigt ind fra klokken 8 om morgenen og gik først hjem klokken 20.00. Og næste år er der atter en Blomsterfestival.

Tak til alle, der støttede dette års festival på den ene eller den anden måde – vi ses den 2. og 3. juni 2018.