Det sker lige nu

 

 

 

 

 

Så er vi inde i den sidste sommermåned, og måske kommer der nu noget af den sommervarme, som har manglet i juni og juli. Et gode ved det blandede sommervejr er dog, at der slet ikke har været brug for at skulle vande – der er kommet rigeligt fra oven. Det har så også resulteret i, at planterne har struttet og blomstret som aldrig før.
I øjeblikket er der rigtig meget insektaktivitet i de blomstrende planter i Græshaven – humlebier, bier i almindelighed, svirrefluer og ikke mindst sommerfugle er på jagt efter nektar, så hvis man er interesseret i insekter, så tag kameraet med og tilbring lidt tid blandt de flittige insekter i de skønne planter.

Som på tælling forsvandt de mørke tordenskyer, da formand for Botanisk Have, Preben Reinholt bød velkommen til åbningen af Agnete Britassius’ 50 års jubilæumsudstilling i Bangsbo Botaniske Have. Og omkring 100 personer var mødt op både for at se de mange værker, men også for at lykønske Agnete med de mange år som kunstner.
Borgmester Birgit Hansen, der stod for den officielle åbning, fremhævede i sin tale den forkærlighed, som Agnete har for Botanisk Have, og som hun meget gerne deler med andre. Sådan en sensommerudstilling i Haven yder kunstværkerne fuld retfærdighed – den grønne baggrundsfarve fra træerne og plænerne danner en smuk ramme for den kæmpepalet af farver, der findes på kunstværkerne. Og så er Botanisk Have et sted, der er godt for sjælen – uanset om det støvregner, i fuld sol eller i skumringen. Man kan fokusere på naturen – fiskene og fuglene, men også mod de almenmenneskelige relationer – og hvor er det godt.