Det sker lige nu – Uge 45

Uge 45

Som det har været formuleret i projektbeskrivelsen for det område i Bangsbo Botaniske Have, der hedder Danmarks Vilde Planter, suppleres randbeplantningen mod øst og skovarealet mod vest med samlinger af planter fra Dafo (Dansk forskning), som er planter, der har været gennem et langvarigt udvælgelsesarbejde. Dette udvælgelsesarbejde sikrer, at de er de bedste inden for arten med hensyn til en lang række egenskaber, der gør dem særligt velegnede til at gro i Danmark. Disse planter er udvalgt i tæt samarbejde med tidligere forskningsleder ved Danmarks Jordbrugsforskning Poul Erik Brander.

Derfor er de udvalgte planter rodstukket i flere tempi, da det dels er store træer, dels planter med et godt udviklet rodnet, der uden denne operation ikke har været muligt at flytte. Men denne flytning fandt så sted midt i denne uge med hjælp fra Holmen Anlæg og en lille gravemaskine. Daglig leder Ellen Ræbild, gartner Karel Alders og Herluf Johansen alle fra Botanisk Have, og Jeppe Østergaard fra Holmen Anlæg stod for opgaven i Gravlev, hvor knap 100 planter blev gravet op og pakket på biler og kørt hjem til Botanisk Have, hvor alle planterne blev sat i jorden i løbet af torsdag formiddag.
Poul Erik Brander havde lavet planteplan for de udvalgte planter ud fra de arealplaner, som Ellen Ræbild i forvejen havde udarbejdet, så planteopgaven gik i sin enkelthed ud på at få fordelt planterne og gravet dem i jorden.

 

Og så er det jo blevet til november måned, hvor de fleste træer og buske normalt har tabt alle bladene – dette er endnu ikke tilfældet, så med de lune temperaturer, der præger denne første del af november, så er det bare med at komme ud og nyde farveorgiet og nyplantningerne.

Dronevideo

Filmet af: Carsten Thomasen