Det sker lige nu – Uge 43

Uge 43

Det er så i uge 43, at alle krukkeplanterne inklusive Engletrompeterne køres i vinterhi. De fik lige et lille svirp af frosten i sidste uge, så de fleste af bladene er faldet af. De trænger så til en vinterpause.

Mange, mange skønne efterårsfarver at se på, og især i solskin er der et farveorgie uden lige.

Og så var det jo søndag den 24. oktober, at der var løgmarked i Botanisk Have. Det blev et sandt tilløbsstykke selv på en lidt grå og forholdsvis kølig formiddag. Haveselskabet, Frederikshavn Kreds og Bangsbo Botanisk Haves Venner havde etableret et lille løgmarked, hvor der blev solgt specielle løg og lidt planter. Herudover var der også salg af forskellige pynteting til haven. 

Efterfølgende var der rigtig mange besøgende, der benyttede sig af besøget i Botanisk Have til at se, hvor langt projektet med Danmarks Vilde Planter var kommet, og de blev bestemt ikke skuffede. Efter kun lige godt et år efter opstarten, er projektet nu ved at nå dertil, at der kun er ganske få lidt større anlægsprojekter på tegnebrættet bl.a. en stor pavillon. De sidste store planter fra Årslev Jordbrugsforskning ankommer i løbet af næste uge, og så er der ved at være fyldt op i hvert fald i skovbrynsafdelingerne. Temabedene bliver løbende opdateret med planter og skilte.