Det sker lige nu – Uge 44

Uge 44

Det blev så i uge 43, at alle krukkeplanterne inklusive Engletrompeterne blev kørt i vinterhi. De trænger så til en vinterpause, og er tilbage til foråret 2022.

Holmen Anlæg har hentet planter i Årslev, men der er i hvert fald et læs mere dernede. Forsøgsstationen i Årslev, kort fortalt, var det sted, at tidligere forskningsleder for Dansk Jordbrugsforskning Poul Erik Brander arbejdede med at udvælge planter ude fra verdenen. Det er altså planter, der har været gennem et langvarigt udvælgelsesarbejde, som sikrer, at de er de bedste inden for arten med hensyn til en lang række egenskaber, der gør dem særligt velegnede til at gro i Danmark.

Det har danske haveejere kunnet nyde godt af, idet de planter, der blev udvalgt, blev sat i produktion med tilnavnet DaFo (Dansk Forskning).
Forsøgsstationen er nu nedlagt, hvilket så kommer Bangsbo Botaniske Have til gode, idet en del af de planter, som Poul Erik Brander har arbejdet med dernede, nu er kommet ”hjem” til Bangsbo – til de andre planter, som Poul Erik Brander har bestemt, at vi kunne råde over.
I uge 44 begynder oprydningen i den sydligste del af Danmarks Vilde Planter – det vil sige at opmagasineret jord, sand, sten etc. fjernes, og der anlægges en materialeplads.