Det sker lige nu – Uge 25

Uge 25

Der var i går besøg af medlemmer af A-Plant 2000 Aps, der er en sammenslutning af danske og en amerikansk planteskole, der har det formål at udvikle nye planter, især med fokus på planternes sundhed og klimatolerance til gavn for især haveejere og anlægsgartnere. Planterne forhandles under varemærket Norðîc®.

Nu afdøde, tidligere forskningsleder Poul Erik Brander var i mange år dybt involveret i arbejdet, og medlemmerne fra A-Plant fik set Poul Erik Brander–samlingen i Bangsbo Botaniske Have, hvilket affødte mange beundrende bemærkninger om arbejdet i Haven.

Og der er rigtig meget at se på – der er farver, dufte og fuglestemmer overalt, så der bydes velkommen i sommerhaven

Bangsbo Botaniske Haves Vennekreds og Bonsai Kita, Aalborg var søndag vært ved en workshop om bonsai. Der var 23 tilmeldte til kurset, og der var deltagere helt fra Viborg, Nørresundby, Sindal og så selvfølgelig fra lokalområdet. Vejret var godt, og der var fra start til slut højt humør og dyb koncentration om emnet. Izhar Ferztand og Michael Baastrup fra Bonsai Kita var eksperter på området, og havde travlt med rådgivning efter den første præsentation. Alle fik et ”grundlag” at arbejde på, og der blev klippet og snøret efter de japanske traditioner. Der blev også præsenteret egnet værktøj, der spændte lige fra en gammel tandbørste til de mere specielle klipperedskaber.

Vennekredsen var som sædvanlig behjælpelig med de praktiske ting – herunder servering af kaffe og hjemmebagt kringle.