Blomsterfestival 2022

Alt blomstrede trods vejret

Så skete det endelig, efter to år uden blomsterfestival, at vi kunne få lov til at afholde den 25ende Bangsbo Blomsterfestival, samt efter to års hårdt arbejde at indvie området for Danmarks Vilde Planter med velvillig bistand fra borgmester Birgit S. Hansen og direktør for Spar Nord Morten Kock. Denne skelsættende begivenhed blev overværet af omkring 70 personer, plus alle dem der lyttede til Kanal Frederikshavn i dette tidsrum. Som noget helt ekstraordinært ved denne jubilæumsfestival havde Kanal Frederikshavn nemlig arrangeret livesending i to timer fra i første omgang indvielsen af området for Danmarks Vilde Planter, og efterfølgende fra selve festivalområdet, hvor en del af udstillerne blev interviewet og fik reklameret lidt for deres produkter.

Styregruppen havde lagt sig i seletøjet for at arrangere en rigtig god og spændende festival med et pænt udvalg af spændende planter til salg. Og som noget helt særligt var der efter nogle års pause orkidéer til salg. Der var både almindelige, men også usædvanlige orkidéer til salg – de var ikke helt billige, men utrolig flotte. Løgplanter, alpine planter, stauder, pelargonier, krydderurter m.m. blev selvfølgelig også udbudt til salg, ligesom der var en masse spændende tilbehør til haven, bl.a. engelske luksushaveredskaber og kreative pynteting.

Musikalsk underholdning manglede heller ikke, og en konkurrence med kendte Frederikshavnere, der dystede om Frederikshavnermesterskabet i gummistøvlekast, trak rigtig mange tilskuere. Keld Rye sørgede for at underholde de mange børn, og 10 træer med blomsterudsmykning fra daginstitutionerne i byen lyste op i Parkområdet. Det sædvanlige udbud af mad og drikke gjorde som sædvanlig lykke, og i det gode vejr var der til tider kø ved madboderne.

Efterfølgende kan det så konstateres, at der har været markant flere besøgende til dette års festival, end vi havde budgetteret med og håbet på – de tidligere år taget i betragtning, så det giver da helt sikkert blod på tanden til at arrangere Blomsterfestival 2023 – der har allerede været mange forespørgsler om stadepladser, og der er allerede tanker om, hvordan Blomsterfestival 2023 kan komme til at foregå.

Tak for i år – og på gensyn i 2023